Selecteer een pagina

Vind je eigen plek

Zelf stevig staan in je relatie.

De werkwijze. Hier & nu.

In mijn praktijk wil ik een plek bieden waar het kan gaan over relaties, over diepste verlangens of angsten met als doel een veilige verbinding. Met jezelf of met elkaar. Binnen ons contact is het voor mij belangrijk om betrokken, echt en persoonlijk te zijn. Dat betekent dat wat ik zelf ervaar tijdens een gesprek, belangrijke informatie is voor mij, die ik niet aan de kant zet maar waar ik mee werk, door dit samen met jou te onderzoeken.

Emotionally Focused Therapy

Ik werk o.a. vanuit Emotionally Focused Therapy (EFT).
EFT is gebaseerd op de hechtingstheorie. Al heel vroeg in ons leven leren we door het voorbeeld van, en in de ervaring met onze ouders en belangrijke anderen, hoe we met elkaar omgaan. We leren welke emotie oké is en welke niet. We ontwikkelen strategieën, zodat we niet (meer) gekwetst worden. Deze ontwikkelingen nemen we mee in onze relaties als we volwassen worden, ook of juíst in de partnerrelatie, omdat die zo belangrijk voor ons is. Net als vroeger heb je het nodig om begrepen te worden, gezien te worden en oké te zijn.

In een relatie kom je elkaar tegen, omdat voorbeelden die we hebben meegekregen vaak verschillend zijn, net zoals onze manieren van omgaan met tegenslagen of teleurstellingen.
Voor je het weet ontstaan er ruzies, en kom je samen in patronen terecht die maar lastig te doorbreken zijn.

EFT relatietherapie zorgt dat er weer een veilige band ontstaat. Het vertrouwen in elkaar en in de relatie komt weer terug, omdat we samen kijken naar wat er gebeurt, waarom je reageert zoals je reageert. Er ontstaat meer begrip, misschien allereerst wel voor jezelf.

Gestalt(gezins)therapie

Gestalttherapie is gericht op het geven van betekenis aan wat jij voelt en meemaakt. De neiging om nare gevoelens en gedachten te bestrijden is zo begrijpelijk, alleen is de ervaring vaak dat ze nog harder terugkomen. In wisselwerking met onze omgeving zoeken we steeds naar de beste manier om met onszelf en anderen om te gaan. Dit noemen we het proces van creatieve aanpassing.
Vanuit de gestaltbenadering hoeft er niks weg, maar komt er iets ‘naast’ te staan. Door stilstaan bij de ervaring in het hier en nu en bij jouw verlangens en behoeften, ontstaat er ruimte en keuzevrijheid. Je komt tot een nieuwe stevigheid in jezelf en in je relaties.

Adresgegevens

Huis Miereveld

Miereveldstraat 72
3817 RP Amersfoort

Contactgegevens

Bedrijfsgegevens

Registratienummer SKJ: 111016519
Registratienummer NFG: 9929
KvK nummer: 85880949